ΑΡΧΙΚΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΠΛΙΑΤΣΙΚΑΣ Πετράκης και όχι…Πετρακίνιο!

Πετράκης και όχι…Πετρακίνιο!

Ο Κώστας Πλιάτσικας blog – άρει για τον Ρεθυμνιώτη κόουτς που πίνουν τσικουδιές στο όνομά του στα Γιάννενα
petrakis

Όταν ο Γιώργος Χριστοβασίλης παρέδιδε στις 28 Ιανουαρίου του ΄14 την μπαγκέτα του ΠΑΣ Γιάννινα στον Γιάννη Πετράκη, ούτε ο ίδιος φαντάζομαι πως θα περίμενε τι θα επακολουθούσε.

Συν τω χρόνω ο Ρεθυμνιώτης κόουτς εξελίχθηκε στον μακροβιότερο προπονητή με τρία χρόνια συνεχούς παρουσίας στον πάγκο . Αποτελεί πλέον κεφάλαιο για τον «Άγιαξ της Ηπείρου», το πιο δυνατό… χαρτί του ΠΑΣ και εξελίσσεται σε έναν εκ των κορυφαίων Ελλήνων τεχνικών.

Το κοπέλι απ΄την Κρήτη όχι απλά έχει βγάλει ασπροπρόσωπο τον ιδιοκτήτη της ηπειρωτικής ΠΑΕ, αλλά έχει κάνει τόσο τον ίδιο όσο και όλους τους Γιαννιώτες να πίνουν κρητική τσικουδιά στο όνομά του!

Θυμηθείτε το standing ovation στα Πηγάδια τον περασμένο Απρίλιο, τότε που ο ΠΑΣ νίκησε την Ξάνθη και σφράγιζε την έξοδο στην Ευρώπη για πρώτη φορά στην ιστορία του.

 

Η αθόρυβη άφιξη και τα άλλοθι

Κι όλα αυτά για έναν προπονητή που ήρθε αθόρυβα, χωρίς τυμπανοκρουσίες και άνευ λαμπερού βιογραφικού στον ΠΑΣ.

Οχι σαν κάποιους άλλους (ονόματα να μην λέμε) που έσκασαν μύτη μετά βαΐων και κλάδων και στην πορεία πνίγηκαν στα νερά της λίμνης των Ιωαννίνων.

Χωρίς πολλά «κομφόρ» στις συνθήκες εργασίας και με μειωμένο μπάτζετ προσαρμοσμένο στα δεδομένα των μνημονιακών χρόνων που διανύουμε (για να τα λέμε κι αυτά) κατάφερε να κερδίσει την εκτίμηση και την αναγνώριση ολόκληρης της πόλης και γενικότερα της εγχώριας ποδοσφαιρικής κοινωνίας.

Κι όλα αυτά σε μια πόλη σαν τα Γιάννενα που όπως έχει αποδείξει η ιστορία,  όσο εύκολα μπορεί να αποθεώσει έναν προπονητή, τόσο εύκολα μπορεί και να τον αποκαθηλώσει.

Ο Πετράκης όταν ανέλαβε τον ΠΑΣ αποδέχτηκε και τις συνθήκες λειτουργίας. Με το συγκεκριμένο ρόστερ, τις συγκεκριμένες υποδομές, τη συγκεκριμένη διοίκηση, τις συγκεκριμένες οικονομικές δυνατότητες.

Χωρίς να ψάξει και να΄χει στην άκρη…καβατζομένα άλλοθι για τα δύσκολα φεγγάρια.

 

Το mea culpa των αποδυτηρίων

Στα ίδια υψηλά επίπεδα κινείται η δημοτικότητά του και στα αποδυτήρια. Οι παίκτες είναι ενίοτε οι καλύτερες κριτές για έναν προπονητή. Και όσο κι αν ψάξετε δεν θα βρείτε ποδοσφαιριστή του ΠΑΣ που να πει άσχημα κουβέντα για τον κόουτς Πετράκη.

Διαχειρίζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και δίκαια όλους τους παίκτες, όλους τους χαρακτήρες, βγάζοντας μέσα από την ομάδα μια θετική ενέργεια και εμπνέοντας τον σεβασμό στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

«Αν ήταν ξένος προπονητής και λεγόταν …Πετρακίνιο, να δεις για πότε θα τον έβαζαν στο στόχαστρο οι μεγάλες ομάδες και θα έσπευδαν να συνεργαστούν μαζί του ….» έχουν να λένε οι παίκτες του ΠΑΣ για τον προπονητή τους.

Ποτέ δεν ξέρεις όμως τι μπορεί να συμβεί αύριο. Μετά και την βράβευσή του απ΄τον ΠΣΑΠ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών) με τον τίτλο του κορυφαίου προπονητή της σεζόν 2014-15, καθώς και τις συνεχόμενες θετικές κριτικές για το έργο για την δουλειά του στον ΠΑΣ. η μετοχή του Πετράκη κινείται σε επίπεδα limit up στο εγχώριο προπονητικό χρηματιστήριο. Καλπάζει!

Και ο ίδιος, ποτέ δεν έπαψε να περιμένει έστω και στα δεύτερα… άντα της ζωής του την ευκαιρία να αποδείξει ότι εκτός από Πετράκης μπορεί να εξελιχθεί και σε…Πετρακίνιο!

Σε έναν μεγάλο πάγκο. Με μεγαλύτερη πίεση και πιο υψηλούς στόχους απ΄τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Καλομελέτα κι έρχεται; Ο χρόνος. θα δείξει.

Leave a Reply