ΑΡΧΙΚΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ Ο Σαββίδης ξέρει γιατί «έσωσε» τον Παπαθανασάκη

Ο Σαββίδης ξέρει γιατί «έσωσε» τον Παπαθανασάκη

Η μεταγραφή του Λάμπρου και η… άλλη ανάγνωσή της. Γράφει ο Γιάννης Παντελίδης
ÐÁÐÁÈÁÍÁÓÁÊÇÓ ÐÁÏÊ - ÇÑÁÊËÇÓ PAOK - IRAKLIS (SUPERLEAGUE 2015-2016)

Πριν από μερικά χρόνια, η Ντόρτμουντ «βαρούσε διάλυση», λόγω χρεών. Τότε η Μπάγερν Μονάχου δέχθηκε να της δανείσει ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό προκειμένου να «πάρει ανάσα». Η εξέλιξη της ιστορίας ήταν να φτάσουν οι Βεστφαλοί να αμφισβητούν την αγωνιστική κυριαρχία των Βαυαρών. Οι οπαδοί των οποίων, ουδέποτε κατηγόρησαν τη διοίκησή τους για… αφέλεια, επειδή «έσωσε» έναν αντίπαλο.

Μόνο για… αφέλεια, επίσης, δεν μπορεί να κατηγορήσει κανείς τον Ιβάν Σαββίδη, που επέλεξε να αγοράσει από τον Ηρακλή έναν εξελίξιμο ποδοσφαιριστή, για τον οποίο όμως ακούμε γενικώς πολλά, αλλά έχουμε δει ελάχιστα.

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν προχώρησε στην απόκτηση του 19χρονου Λάζαρου Λάμπρου, πληρώνοντας ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό (πάνω από 300.000 ευρώ). Πήρε έναν παίκτη, που ενδεχομένως να αποτελέσει σπουδαία επένδυση, όμως πλήρωσε πολλά. Αγόρασε έναν ποδοσφαιριστή, που μάλλον δεν χρειαζόταν ο ΠΑΟΚ και που πολύ δύσκολα θα παίξει φέτος στην ομάδα. Ίσως και να πάει δανεικός. Πάνω απ’ όλα έδωσε ένα σωρό χρήματα για έναν παίκτη, που με τα οικονομικά προβλήματα του Ηρακλή, θα μπορούσε να τον έχει… τζάμπα. Κι όμως ο Σαββίδης πλήρωσε…

Η εύκολη ανάγνωση της μεταγραφής που συζητείται από το πρωί έντονα στη Θεσσαλονίκη είναι πως ο ΠΑΟΚ έκανε επίδειξη δύναμης. Αμ δε, θα πω εγώ. Υπάρχουν πολλά περισσότερα που κρύβονται από πίσω.

Ας το δούμε λίγο σφαιρικά το πράγμα κι ας ξεφύγουμε από το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι. Για ποιο λόγο θέλει να «γλιτώσει» τον Ηρακλή (ή πιο σωστά Παπαθανασάκη και σία…) ο Σαββίδης; Διότι με τα λεφτά αυτά, αυτοί που το παίζουν διοίκηση των «κυανόλευκων», όλο και κάτι θα… σώσουν από την ομάδα.

Εδώ κι αρκετό καιρό οι οργανωμένοι του Ηρακλή «φωνάζουν» για περίεργα νταραβέρια Σαββίδη-Παπαθανασάκη. Μάλιστα προ καιρού βούιξε η Θεσσαλονίκη, ότι οι δυο τους συναντήθηκαν και τα είπαν σε «πολύ καλό κλίμα» στο «Μακεδονία Παλάς». Κάτι που διέψευσε ο Παπαθανασάκης, όχι όμως και ο ΠΑΟΚ.

«Άρματα», «Super League», «Συμμαχία», «Εκλογές ΕΠΟ». Βάλτε τα με όποια σειρά θέλετε και βάλτε το μυαλό σας να σκεφτεί.

Leave a Reply