ΑΡΧΙΚΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ Καλτσίδης το αντίπαλο δέος του… Αφραγκούζου!

Καλτσίδης το αντίπαλο δέος του… Αφραγκούζου!

Ο Γιώργος Σπανουδάκης καταγράφει όσα συμβαίνουν στον Παναθηναϊκό σε οικονομικό και διοικητικό επίπεδο
alafouzos-kaltsidis

Πραγματικά αυτά που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στον Παναθηναϊκό ξεπερνούν κάθε φαντασία και γι’ αυτό θα προσπαθήσω να καταγράψω όσα γνωρίζω, αλλά και όσα βγαίνουν προς τα έξω, αφού την πάσα αλήθεια -συμπαθάτε με – έχω την αίσθηση ότι γνωρίζουν ελάχιστα πρόσωπα και όχι φυσικά δημοσιογράφοι ή απλώς κόσμος. Έτσι για να μην σας πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Καταρχήν να ξεκαθαρίσουμε ότι παρά τα δημοσιεύματα και τις φήμες ότι ρυθμίστηκαν – πληρώθηκαν οι πάντες στον Παναθηναϊκό κάτι τέτοιο ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ! Η τελευταία πληρωμή αφορούσε τον Οκτώβριο και εκ τότε σιωπή.

Αυτό είναι κάτι που συζητούν από τα μεγάλα ονόματα της ομάδας μέχρι τον τελευταίο υπάλληλο, άλλοτε με διάθεση σαρκαστική και άλλοτε με θλίψη. Τώρα εάν επηρεάζεται η ομάδα από αυτή την κατάσταση; Λέω μετά βεβαιότητας πως “ναι”. Επηρεάζεται. Και δεν αναφέρομαι στον Γουακάσο ή τον Ιμπάρμπο που “στράβωσαν”, αλλά τους πάντες. Άλλοι το δείχνουν και άλλοι το καταπίνουν και περιμένουν καρτερικά την επόμενη δόση. Άλλωστε δεν νομίζω ότι υπάρχει κανείς που να θεωρεί ότι θα τα χάσει…

Με δεδομένο τον έλεγχο που θα κάνει η UEFA τον Μάρτιο, θα πρέπει να θεωρούμε βέβαιο ότι η διοίκηση θα επιταχύνει τις διαδικασίες. Τώρα εάν οι… διαδικασίες αφορούν πληρωμές ή… διακανονισμούς, αυτό θα φανεί. Ωστόσο σε αυτό το σημείο θέλω να επισημάνω το εξής: Ο Αλαφούζος δεν είναι… Αφραγκούζος, ούτε φυσικά ο Αργύρης Σαλιαρέλης! Ο άνθρωπος έχει βάλει αρκετά λεφτά, οι δικοί του λένε ότι ξεπερνούν τα 25 εκατ. ευρώ και είναι βέβαιο ότι θα βάλει και άλλα, αφού σε αντίθετη περίπτωση θα υπάρξει… κανόνι! Και δεν νομίζω ότι ο Αλαφούζος ανέλαβε τον Παναθηναϊκό σε μια “περίεργη” φάση της ιστορίας του για να τον οδηγήσει στον… γκρεμό! Δεν θέλω να το πιστέψω.

Όπως μου φαίνεται αδιανόητο και το έγραψα, η… λογική με την οποία ο Παναθηναϊκός άφησε τις δόσεις του Εσιέν να βαρέσουν “μπουμ”, με αποτέλεσμα όχι μόνο να γίνει η προσφυγή, αλλά να καλείται πλέον η ομάδα να πληρώσει μια ρήτρα – πρόστιμο της τάξης των 110.000 ευρώ!

Γενικά μου φαίνεται παράδοξο να έχει δημιουργηθεί όλο αυτό το μπάχαλο! Επαναλαμβάνω μιλάμε για τον Αλαφούζο, έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στην Ελλάδα, που δεν δίστασε να “χτυπήσει” μια τηλεοπτική άδεια 45 εκατ. ευρώ, όχι για τον Αδαμίδη, τον Δημητρέλο και τους λοιπούς, οι οποίοι και να ήθελαν δεν μπορούσαν να σώσουν την ΑΕΚ!

Μέσα σε όλα βάζω στο τραπέζι και τον καλοκαιρινό προγραμματισμό, όπου η ομάδα έφερνε κάθε “λεγεωνάριο” που πρότεινε ο Στραματσόνι με άνεση συλλόγου που έχει έσοδα από το Champions League! Θυμίζω ότι ο Παναθηναϊκός στην καλύτερη των περιπτώσεων θα έμπαινε στους ομίλους του Europa League. Όπως και συνέβη. Άρα δεν υπήρξε κάποιο γεγονός που έβγαλε την ΠΑΕ έξω από τον προγραμματισμό της! Από το μπάτζετ.

Προφανώς, λοιπόν, είτε έγινε λάθος προγραμματισμός είτε κάτι άλλο που δεν γνωρίζουμε…

Και πάλι δεν θέλω να πιστέψω ότι όλα αυτά γίνονται επίτηδες, για να γίνει μπάχαλο η ομάδα και να εκτροχιαστεί! Δεν θέλω να το πιστέψω.

Τέλος σε ότι αφορά το… αντίπαλο δέος, έτσι όπως εμφανίζεται δεξιά και αριστερά τις τελευταίες ημέρες, τον Φιλάρετο Καλτσίδη, τον πάμπλουτο ομογενή από τη Ρωσία, τον βασιλιά του τσιμέντου, η αλήθεια είναι ότι δεν προκύπτει από πουθενά ότι επανήλθε…

Ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό. Ωστόσο εάν δεν μάθουμε τους λόγους που τον έκαναν προ τετραετίας να κάνει πίσω, όταν ενδιαφέρθηκε για το πλειοψηφικό πακέτο, δεν μπορούμε να προβλέψουμε εάν προτίθεται ο άνθρωπος να επιστρέψει…

Άλλωστε ο Καλτσίδης είναι υπάρκτη περίπτωση και δεν είναι… Τσάκας να επιστρέφει όποτε τον προστάζουν τα αφεντικά του!

Leave a Reply