ΑΡΧΙΚΗ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ MOTO GP Η βοήθεια των ελαστικών της Michelin στη νίκη του Dovizioso

Η βοήθεια των ελαστικών της Michelin στη νίκη του Dovizioso

Τα ελαστικά Power Rain της Michelin επηρέασαν καταλυτικά στη νίκη του Dovizioso στη Sepang.
b16103101-new

Ο Andrea Dovizioso της Ντουκάτι πήρε τη νίκη στο Shell Malaysia Motorcycle Grand Prix, με αποτέλεσμα να γίνει ο ένατος νικητής των MotoGP της σεζόν. Μία νίκη που ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό στα βρόχινα ελαστικά της Michelin.

Η καταρρακτώδης βροχή στη Sepang International Circuit και στη συνέχεια η καλύτερη πρόσφυση που βρήκαν οι οδηγοί στα στάσιμα νερά της πίστας, οδήγησαν στο να αλλάξει η πρώτη θέση αρκετά χέρια.

Ο Dovizioso που στον 12ο γύρο βρέθηκε στη δεύτερη θέση και στη συνέχεια, στον 15ο γύρο, στην πρώτη, μίλησε για το πόσο ρόλο έπαιξε ο συγκεκριμένος τύπος ελαστικών στην κατάκτηση του μεγαλύτερου σκαλιού του βάθρου:

“Είμαι πολύ χαρούμενος με το αποτέλεσμα. Είχα ελαφρώς κάποιον κραδασμό από τη δεξιά πλευρά στην εκκίνηση ωστόσο, δεν χειροτέρεψε στη διάρκεια του αγώνα κι έτσι μπορούσα να διατηρήσω την καλή αίσθηση. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος από την σταθερές επιδόσεις των Michelin, υπήρχε πολύ καλή πρόσφυση από την καινούργια άσφαλτο και πολύ νερό, αλλά με το σκληρότερο ελαστικό η πρόσφυση ήταν πολύ καλή και ήμουν ικανός να διατηρώ τους ίδιους χρόνους στο γυρολόγιό μου από την αρχή μέχρι το τέλος, πράγμα που συνήθως  είναι δύσκολο. Στην πραγματικότητα δεν οδηγήσαμε πολύ στο στεγνό αλλά ότι κάναμε ήταν πολύ καλό”.

Leave a Reply