ΑΡΧΙΚΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ Ερωτική πόλη; Ναι. Για άλλους λόγους…

Ερωτική πόλη; Ναι. Για άλλους λόγους…

Ο Γιάννης Παντελίδης απεγκλωβίστηκε από το αυτοκίνητό του και κάνει ψυχοθεραπεία
xioni1

Ζω στην Θεσσαλονίκη σχεδόν 38 χρόνια. Είναι ωραία πόλη. Αν και η άποψή μου είναι υποκειμενική. Εδώ γεννήθηκα, εδώ μεγάλωσα, ξέρω τα κατατόπια της, έχω ζήσει όλη μου τη ζωή εδώ. Ο Λευκός Πύργος, το Επταπύργιο, το Λιμάνι. Πολλά όμορφα πράγματα.

Μέχρι εδώ όμως τα καλά. Σιχαίνομαι εδώ και χρόνια όλους όσοι μιλούν για μια «ερωτική πολή». Εκτός κι αν εννοούν τις… ευχές για μητέρες και συζύγους των οδηγών στους δρόμους. Τότε ναι, υπάρχει ερωτισμός, κατά κάποια έννοια.

Σήμερα ζήσαμε και ένα άλλο πρόσωπό της. Όπως σας προανέφερα, είμαι στη Θεσσαλονίκη 38 χρόνια κι αυτό που ζούμε τις τελευταίες ημέρες πραγματικά… δεν υπάρχει. Από την ημέρα που… χτύπησε η «Αριάδνη» η μισή και παραπάνω πόλη δεν έχει ζεστό νερό. Υπάρχουν πολλά σπίτια, τα οποία δεν έχουν καν νερό. Ορισμένοι ούτε θέρμανση. Διότι πάρα πολύ απλά κανείς δεν μπήκε στον κόπο να μας ενημερώσει τι θα πρέπει να κάνουμε για να είμαστε προετοιμασμένοι. Επαναλαμβάνω, τέτοιο ψοφόκρυο, πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες…

Σήμερα, απίθανες καταστάσεις. Από το πρωί και μέχρι πολύ αργά το απόγευμα έριχνε «πατσαβούρες». Και το ξέραμε όλοι ότι θα γίνει. Πού να φανταστούμε όμως, ότι στο κέντρο της πόλης θα χρειαστούμε αλυσίδες! Κι άντε εμείς… κατσαπλιάδες. Δεν «νιώθουμε» γιατί δεν ξέρουμε. Μάλιστα σήμερα, αρκετοί από εμάς, ενημερωθήκαμε για τα χιονολάστιχα. Λάθος, έπρεπε να το ξέρουμε. Εσείς όμως ρε «γκαρντάσια», της τοπικής αυτοδιοίκησης, που επίσης ξέρατε τι θα γίνει, γιατί δεν βγήκατε χθες το βράδυ να γεμίσετε με αλάτι τους δρόμους; Μόλις ένας Δήμος το έκανε!

Γιατί ρε μάγκες δεν βγάλατε τα μηχανήματα που έχετε για να βοηθήσετε την κατάσταση; Ο άλλος μας είπε ότι πάγωσε το αλάτι! Ντροπή και ξεφτίλα για μια ευρωπαϊκη πόλη το 2017 να είναι εδώ και μέρες χωρίς ζεστό νερό. Ντροπή τον έντονο χιονιά να μην είμαστε έτοιμοι να τον αντιμετωπίσουμε. Και να κάνουμε… πατινάζ με τα οχήματά μας…

Είμαστε πλέον η μοναδική πόλη, οι κάτοικοι της οποίας, λόγω χιονιού, αποκλείστηκαν στα αυτοκίνητά τους!

Leave a Reply