ΑΡΧΙΚΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΜΠΑΛΑΦΑΣ Δεν είναι ώρα για λαχεία…

Δεν είναι ώρα για λαχεία…

Ο τωρινός Αβραάμ απέχει πολύ από τον παρτενέρ του Μέλμπεργκ. Γράφει ο Λάμπρος Μπαλάφας
%ce%b1%ce%b2%cf%81%ce%b1%ce%b1%ce%bc

Από τη στιγμή που έχουμε μπει σε μεταγραφική περίοδο είναι λογικό ότι θα ακουστούν πολλά ονόματα. Σήμερα έπαιξε σε ρεπορτάζ αυτό του Αβραάμ Παπαδόπουλου, ο οποίος όντως στο παρελθόν όχι απλά έχει αγωνιστεί στον Ολυμπιακό, αλλά πραγματικά έχει δώσει και την ψυχή του για την ομάδα. Μαζί με το Μέλμπεργκ μάλιστα δημιούργησαν ένα από τα καλύτερα αμυντικά δίδυμα που είχαν ποτέ οι πρωταθλητές. Από τότε όμως έχουν αλλάξει πολλά…

Ο 31χρονος άσος από το Σεπτέμβριο του 2014 αποφάσισε να αναζητήσει την τύχη του εκτός Ελλάδας. Αρχικά έπαιξε στην Τουρκία και την Τραμπζονσπόρ, στη συνέχεια πήγε στην Κίνα για τη Σενχούα, για να φθάσει μέχρι την Ιαπωνία και την Γιούμπιλο Ιβάτα. Τώρα είναι ελεύθερος καμία από τις παραπάνω ομάδες δεν τον κράτησε. Οι κινήσεις αυτές είναι απολύτως δικαιολογημένες για έναν παίκτη που έχει κλείσει τον καλό κύκλο του και θέλει να συνεχίσει να έχει καλές απολαβές… Η Κίνα κυρίως, πληρώνει υπεραξίες σε παίκτες προκειμένου να τους πείσει να παίξουν εκεί, η Ιαπωνία τη δεδομένη στιγμή προσπαθεί να παράξει η ίδια παίκτες, παρά να δώσει πολλά χρήματα για να εισάγει.

Γεγονός είναι ότι ουδείς ποδοσφαιριστής που βρίσκεται στα πάνω του παίρνει την απόφαση να αφήσει την Ευρώπη και να πάει στην Ασία, αυτοί που αποδέχονται τα «πακέτα» το κάνουν γιατί αντιλαμβάνονται ότι αρχίζει η πτώση στην καριέρα τους, συνεπώς λένε ναι στην… αρπαχτή, για να γινόμαστε και ξεκάθαροι.

Τούτη τη στιγμή ο Ολυμπιακός έχει σοβαρό αμυντικό πρόβλημα και δεν μπορεί να ρισκάρει σε καμία περίπτωση. Δεν είναι ώρα για… λαχεία. Είναι ώρα για δύο προσθήκες που θα κάνουν τη διαφορά ανασταλτικά και θα δώσουν στην ομάδα την χαμένη της σιγουριά.

Αν όντως υπάρχει η πρόθεση να πάει μακριά ο Ολυμπιακός στο Γιουρόπα, θα πρέπει να κάνει τις κινήσεις που θα ανοίξουν το δρόμο της διάκρισης. Θα τις «υπογράψει» ο Μπέντο αυτές; Θα είναι προτάσεις από το τμήμα σκάουτινγκ; Θα είναι προτάσεις μάνατζερ που θα αξίζουν τον κόπο; Δεν έχει σημασία ποιος θα προτείνει και ποιος θα κάνει τις επιλογές, σημασία έχει να αξίζουν οι επιλογές. Το σύγχρονο ποδόσφαιρο έχει συγκεκριμένους κανόνες…

Leave a Reply