ΑΡΧΙΚΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΚΟΥΡΑΚΟΣ Απολαύστε αυτό που βλέπετε και αφήστε τις γκρίνιες

Απολαύστε αυτό που βλέπετε και αφήστε τις γκρίνιες

Η φετινή Ευρωλίγκα προσφέρεται για την πεμπτουσία του αθλήματος, για θέαμα…
1594235

Είναι γνωστό ότι δεν πολυασχολούμαι με το μπάσκετ. Τουλάχιστον ρεπορταζιακά, γιατί όπως όλοι της ηλικίας μου (μην την λέμε και δημόσια) μεγαλώσαμε με τον Ολυμπιακό του Ιωαννίδη και του Πάσπαλιε, που σάρωνε μέσα στο ΣΕΦ στις αρχές της δεκαετίας του ’90 και σήκωνε την μία κούπα μετά από την άλλη, δημιουργώντας μία ακατανίκητη αυτοκρατορία.

Τότε, θυμάμαι, ότι τρελενόμασταν με τα καρφώματα του Φασούλα και του Τάρπλεϊ, τα τρίποντα του Πάσπαλιε, τις τρέλες του Τόμιτς και την μαγκιά του Σιγάλα. Οπως φυσικά και τον ηρωϊσμό του Καμπούρη. Μας γέμιζε εκείνο το μπάσκετ, σαν θεατές. Ηταν θέμα συζήτησης για όλη την εβδομάδα.

Και τότε για να δούμε έναν αγώνα πέρναγε καιρός. Εναν αγώνα με ενδιαφέρον και ανταγωνισμό. Τώρα, κάθε τρεις μέρες βλέπεις και μία ματσάρα.

Η φετινή Ευρωλίγκα γεμίζει τους πάντες. Από τους παίκτες μέχρι τους φιλάθλους. Και δεν είναι καθόλου κουραστική για τους παίκτες. Αυτό θέλουν. Αγώνες και ξανά αγώνες. Τις βαριούνται τις προπονήσεις. Και βέβαια ο κόσμος αρέσκεται στο θέαμα.

Σε αυτό πρέπει να επικεντρωθούμε. Να απολαύσουμε αυτό που βλέπουμε. Αυτός ο Ολυμπιακός, όπως το πήρε κάπου το μάτι μου, είναι σαν την λερναία ύδρα. Ενα κεφάλι κόβεις και δύο ξεπετάγονται. Και από εκεί που δεν το περιμένεις. Δεν πάει καλά ο Σπανούλης, σκάει μύτη ο Μάντζαρης. Δεν παίζει ο Πρίντεζης, εμφανίζεται ο Μπιρτς, Είναι στα κάτω του ο Μιλουτίνοφ, κάνει “βάρη” ο Γιανγκ. Και βασικά όλα τα παιδιά, ο ένας καλύπτει τον άλλον.

Είναι αυτό που ονομάζεται ΟΜΑΔΑ, με όλη την σημασία της λέξης. Αφηστε τις γκρίνιες λοιπόν και απολαύστε αυτό που βλέπετε.

Δεν ξέρω αν θα τα σαρώσει φέτος ο Ολυμπιακός όλα ή όχι. Αλλωστε αυτά κρίνονται σε λεπτομέρειες. Ξέρω ότι αυτό που είδα χθες μου άρεσε και θέλω να το ξαναδώ.

 

Leave a Reply